top of page
IMG_0061.jpg

Hei der

Mitt navn er Gyda Ulrike Oddekalv

Jeg har arbeidet 10 år i helsevesenet og har etter denne tiden skjønt at jeg må være den jeg har ventet på. Derfor har jeg nå startet på en master i rettsvitenskap og blitt leder i GP. Med den ydmyke visshet om at jeg ikke har alle svarene, men med en genuin vilje, kraft og mot til å skape, utfordre og inspirere. 

Jeg er en systemtenker. Jeg ser muligheter for optimalisering og forbedring, og jeg klarer simpelthen ikke la det gå. Samfunnet har utviklet seg på alle fronter, men ikke politikken. Det har skjedd en maktforskyvning der tech styrer mye i dag. Vi må bruke teknologi for å skape neste generasjons demokrati.

Vanlige folk ønsker fred i verden, gale mennesker ønsker krig. Overalt i verden har vi systemer som produserer sinnsyke, maktsyke ledere. Konklusjonen min er at det må være noe galt med systemene siden dette skjer gang på gang. Vi skal utvikle et system som produserer transformative ledere som tjener menneskeheten og forvalter jorden gjennom glede, harmoni og inspirasjon.

Det viktigste jeg kan bidra med er visjon, innovasjon, handlekraft, mot og glede. Jeg ønsker å være et verktøy, et talerør for folkeviljen. 

Alt er mulig, men du må tro på det.

Foto: Sandor Dahl

MER

Vel, hvor skal jeg begynne?​ Jeg er født og oppvokst i Bergen, men halvt nordlending av blod. Datter av en ekte miljøkriger (Kurt Oddekalv). Så det lå vel litt i kortene for meg at også jeg skulle ta et større ansvar for samfunnets utvikling. ​

 

Jeg er litt rar, det kan jeg bare innrømme med engang. Eksempelvis - Jeg aldri drukket en dråpe alkohol i mitt liv. Det valget tok jeg tidlig i ungdommen, det er mange historier jeg kan fortelle dere om det valget. Integritet har vært en kjerneverdi for meg fra barnsben av, selv når det har gjort meg upopulær. Jeg vil heller stå oppreist med inntakt ryggrad enn å bli godt likt. Det tror jeg virkelig politikken trenger i dag. Videre har jeg både fagbrev i musikk- og lydproduksjon, et år fra sykepleien ved høyskolen i Oslo (nå OsloMet) og nå startet på en master i Rettsvitenskap ved UiB. 

 

​I mitt voksne liv har jeg vært innom alskens jobber, så jeg vet hvordan det er å stå i kassa på Kiwi med sure kunder som står i mobiltelefonen. Jeg vet hvordan det føles når du får beskjed på senvakt om at nattevakten er syk og du må gå overtid inn i natten og bena verker. Jeg vet hvordan det føles å jobbe tredelt turnus, aldri ha fri på helligdager, og hvor vanskelig det er å få det til å gå rundt på en offentlig sekretær lønning. Å stå i slikt arbeid burde alle politikere prøve, da hadde de kanskje skjønt hvorfor vi er et av landene med høyest sykefravær..​

 

Jeg har alltid vært glad i og opptatt av mennesker, dyr og natur. Ikke minst, samspillet mellom dem. Jeg har mange år bak meg i idretten og tar den gode kunnskap om hvordan å nå mål med meg i ryggsekken. Det viktigste er selvfølgelig etterlevelse, å gjøre jobben over tid, dag inn og dag ut, selv når jobben er pyton. Motivasjon kommer og går, men dedikasjon består. Jeg har bestemt meg for dette. Dette er livsprosjektet mitt. Det skal jeg gjøre for meg selv, andre mennesker og moder jord. Det føles godt å få gjøre noe så meningsfylt som det å skape bærekraftige, nyttige systemer for samfunnet. Jeg skal gjøre mitt best og når jeg gjør feil skal jeg innrømme dem.  

jobb2.JPG

Email 

Følg meg gjerne

  • X
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page