top of page

Vi kan ikke skvise bilen ut permanent


9.november 2021


Vi er helt enig i det Terje Finsrud skriver i sitt innlegg ang. parkering på Lillestrøm Torv. (https://www.rb.no/parkering-lillestrom-torv-ender-opp-med-a-reise-andre-steder/o/5-43-1673634)

Parkeringsprisene i “Lillestrøm City” har vært et hett tema lenge og flere har kommentert med at de heller reiser til Strømmen Storsenter i stedet. Dette medfører selvsagt færre besøkende på senteret i Lillestrøm som i igjen fører til at forretninger legges ned og nye gjør et forsøk. I tillegg er parkeringsplassene på senteret i Lillestrøm utrolig smale.


I tillegg til mangel på gratis parkering knyttet til salgssteder så er det også mange andre grunner til at man er avhengig av å ha en bil. Vi ser jo at med all utbygging i Lillestrøm så er bilen nedprioritert. Det er sjeldent nok parkeringsplasser til at alle leilighetskjøpere kan få med dette når de kjøper en leilighet og selv om Norge ønsker en minskning i bilbruk så vil det alltid være behov for enkelte å ha en bil. Faktisk er ganske mange avhengig av bil.


Skal man ut å handle så er det ofte at man storhandler og på den måten trenger man ikke dra ut hver dag, men det er vanskelig å slenge et par esker på sykkelen om man f.eks. vil kjøpe seg en ny TV, komfyr o.l…. Nå selges vel ikke dette på Lillestrøm Torv, men har man dyr og skal ha et nytt akvarium og både kattesand og en 7 kg sekk med fôr så er man fort avhengig av noe bedre fremkomstmiddel med plass til varene sine enn en tråsykkel. Bare det å skulle hekte en haug med poser på sykkelstyret vil medføre ubalanse og er man i utgangspunktet litt dårlig til beins eller har dårlig balanse så er det en dårlig kombi. Og skulle man være kvalifisert til å få et parkeringsbevis for handicapede her i byen så er det nærmest umulig da det meste av legeerklæringer blir forkastet av Parkeringsetaten som tar hand om disse søknadene. Enkelte mennesker blir rett og slett skviset ut av samfunnet og mister sin livskvalitet når de ikke kan komme seg ut når man har behov for det.

GRATIS er alltid et trekkplaster og skal man handle ønsker man litt god tid og da er det ikke rart man velger sentere med gratis parkeringsmulighet om det så er 1-2 eller 3 timer. Jo lengre jo bedre og sjansen da for å legge igjen flere penger på sentret vil jo også øke, så hadde det vært en ide om forretningene på senteret bidro så kundene hadde dette tilbudet? Det vil jo uansett være vinn vinn.


Lillestrøm by blir bare større og større mtp innbyggere og flere og flere gater er blitt gågater og stengt av av ymse grunner så ønsker nærmiljøet at man legger igjen sine penger nettopp i nærmiljøet for å støtte opp med det vi har av tilbud så bør det også tilrettelegges så man har denne mulighet at man kan benytte seg av disse tilbudene, i stede for å reise til nabokommunen eller andre steder… Vi må huske på at ikke alle har samme utgangspunkt for å kunne reise kollektivt (hvis det i det hele tatt er noe tilbud på kollektiv der nettopp du bor på det tidspunktet du skal reise noe sted) eller i det hele tatt å bevege seg rundt på samme måte som man kunne når man var både yngre & sterkere. Og alle har heller ikke hjelp til å kunne utføre disse ærender så for mange er bilen eneste måte for å fortsatt kunne fungere i samfunnet og klare seg litt mer på egen hånd. I tillegg har man de som har flere barn og de som er aleine med barn som må fraktes hit og dit da man ikke kan sende små barn ut aleine for å ta kollektiv transport, eller om man skulle ha vært på 2 steder samtidig for avlevering og henting. Så prøv å ha dette i minne når det både gjelder utbygging av boligblokker og utsalgssteder. Vi kan ikke skvise bilen ut permanent. Selv om tanken muligens er god så fungerer ikke det like ofte i praksis.


Mvh Leder for GP Lillestrøm, Cayza Del Carmen

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Skrevet 12.november 2021 Som parti og ikke minst privatperson er det spesielt trist å lese om saker hvor de eldste (og yngste) blir utsatt for kriminelle handlinger. Denne gangen sikter vi til tyverie

Skrevet 18.oktober 2021 Hvor ble det av demokratiet i dette landet? Svar til alle dere store partier som sier at vi har et demokratisk land samt all media, aviser og tv-kanaler, som fratar “de andre”

bottom of page