Vi kan ikke redde hele verden

Skrevet 19.oktober 2021Vi er helt enig i det Arthur Ellingsen skrev i sitt RB-innlegg angående den håpløse klimakampen. Tanken bak det disse partiene som skriker høyest om miljøforurensing er nok god, men det fungerer IKKE i praksis. Er også enig i det ROAF skrev om i RB mandag den 30.8.

Norge er et lite land og vi har gjort mange bra tiltak for å være med på å gjøre en bedre forskjell, men det hjelper lite når land som bl.a. Kina, USA, Russland, India, Japan og Tyskland IKKE gjør noe med problemet.

I stede for å straffe den norske befolkningen slik mange, som i dette tilfellet Ellingsen mener, så burde man kanskje se på bistanden ut av Norge. Vi vet at mye av bistandspengene IKKE kommer dit det skal, men ender i lommene på de korrupte ledere og mellommenn. Hva med å redusere disse bistandene, i alle fall få en bedre kontroll på den slik at man stiller krav til landene som får disse. I en årrekke har Kina fått milliarder med kroner av Norge i U-hjelp og de er ikke en gang et U-land. Hva med heller å fokusere på de landene som er verstingene? Hva med å hjelpe dem med å klare det vi har gjort?

Ingen land i verden har flere elbiler per innbygger enn oss og vi var tidlig ute med null- og lavutslippsløsninger på ferger og skip. Norge har også en ambisiøs politikk for å ta i bruk bærekraftig biodrivstoff. I tillegg har vi et pantesystem som burde innføres i flere land der både brusbokser og flasker ligger knust og strødd fordi de ikke lenger har noen verdi for brukeren. I verste fall så bidrar knuste glasskår til unødvendige branner rundt om.

Norge er flinke, man kan ikke si noe annet, men det vil alltid være enkeltpersoner som ikke bryr seg. Slik er det over hele fjøla. Da burde man kanskje heller slå hardere ned på dem, enn vi som bidrar med både sortering av avfall og som har blitt flinkere til gjenbruk.

En annen ting som er dobbeltmoral på høyt plan er når disse miljøaktivistene kommer og sover over i telt for å demonstrere bl.a. for at man skal stoppe oljeborringen. Er de klar over hva vi bruker oljen til? Garantert var det olje i telta de brukte, klærne de hadde på seg, sminken, telefonene de filmet med osv. Til bare det å produsere en olabukse brukes det 7000 liter vann … Hvem er det som blir kjørt til skole, fritidsaktiviteter o.l.? Hvem er det som bytter mobiltelefonene sine årlig? Og man er totalt avhengig av PC i jobb og skole? Olje vil det derfor alltid være behov for. Hvis Norge slutter med oljeproduksjonen så blir det andre land som overtar og de har ikke en gang den teknologien Norge har for å utvinneden på en best mulig måte. Det burde være en tankevekker for de som skriker høyest.

Som nevnt så er tanken god, men det hjelper lite når det ikke fungerer i praksis og Norge kan ikke redde en hel verden når de andre landa ikke vil være med på det.


Cayza Del Carmen, Leder av Generasjonspartiet Lillestrøm

0 visninger0 kommentarer