Politikken bør stå i sentrum og folket må bli hørt


Generasjonspartiet sendte i våres ut en invitasjon til alle partiene under gruppa «de andre» for å se interessen i å slå seg sammen da dette er den beste måten så «de andre» blir større og ikke minst hørt.


De som driver aktivt i Generasjonspartiet er ikke så opptatt av å skulle måtte ha noen verv, da hovedfokus er at «mannen i gata» skal bli hørt, noe h*n ikke har gjort på veldig mange år. Da syns vi det er trist at «de andre» partiene ikke tenker i samme baner og heller ønsker å fortsette med å stå hver for seg som vi vil kalle å stå på stedet hvil. Kun 3 partier svarte at dette var interessant og at vi bør finne en løsning for å kunne gjennomføre dette på en smertefri og enkel måte. Det er jo i hovedsak partier som har mange av de samme politiske satsingsområder vi snakker om og vi ville da selvsagt ha tjent på og ikke minst gjort det bedre med et samlet parti. På den måten vil flere få vite om at vi finnes samt at man lettere kan nå ut til både folket via flere ledd, men også via media, hvor disse «andre» har blitt nedprioritert over en lav sko.


Generasjonspartiet har i alle fall prøvd, men det stopper ikke oss selv om «de andre» da heller ønsker å ri på hver sin hest. Vi får bare sørge for at det er vår hest som vinner nå. Vår hest kjører løpet for alle dere der ute som er misfornøyde over hvordan de store partiene som har sittet i regjering og styrt på Løvebakken de siste ti-årene. Hvor de har løyet & bedratt og ikke minst svikt sine velgere gang på gang. De har flere ganger stått og sagt at de på vegne av folket har har signert avtaler i hytt og gevær, mens realiteten er at de har «solgt ut» landet sitt gang på gang. Flesteparten av Norges befolkning ønsker IKKE dette, men det får bare fortsette fordi ved neste valg har ganske mange glemt at partiet de har stemt på trofast i alle år har glemt nettopp folket. Et godt eksempel var ved siste valg da «alle» var forbannet på den blå regjeringen og gikk rett i fella da den røde lovet at nå var det vanlige folks tur … Vel, ja det stemmer nok det, men de glemte siste del av den setningen, nemlig at nå er det vanlige folks tur…til å bli lutfattige. Skillet mellom fattig og rik blir nå enda større og enda flere barn og voksne havner under fattigdomsgrensa. Når vi får økte priser, og ikke bare økt i noen prosenter på f.eks. matvarer og ulike tjenester, men også over doblede, tripla osv. på enkelte varer som bl.a. strøm og drivstoff i en kombinasjon med lav lønnsvekst for folk flest, da nytter det ikke at vår statsminister står og sier at dette må vi tåle. NEI, dette må vi IKKE tåle!


Det er ingen tvil om at folk er frustrerte, uavhengig av om det er blått eller rødt som troner på toppen. Det viser seg gang på gang at det partiene går på valg for og for å sanke stemmer, aldri viser seg å bli realisert når disse partiene vinner frem. Hvorfor skjer dette gang på gang og hvorfor lærer ikke velgerne at det ikke nytter å stemme frem sine gamle partier som svikter og ikke fortjener en opprettholdt tillitt? Eneste måten å få ordnet opp i all misnøye er å engasjere seg politisk og ikke tro at det ikke nytter. Det nytter om vi står sammen, men da må vi også ta sjansen på å få inn nytt blod med mennesker som ønsker sine medmennesker, uansett hvilken fase de er i av livet, en bedre hverdag og ikke politikere som har grodd seg fast i et sidespor av løgner og svik.


Det nytter heller ikke at man kun engasjere seg i protestgrupper o.l., selv om det er vel så bra for å få ut sin vede samt samle folk med samme meninger. Tenk om disse menneskene hadde engasjerte seg ved å slå seg samme med «de andre» partiene som ønsker et samlet parti for nettopp at folket skal bli hørt. Da er det ingen tvil om at man hadde vokst seg store og hadde fått gjennomslag for en politikk som gagner folk flest. Det er absolutt på sin tid å få byttet ut de gamle ringrevene med folk som har både arbeids- og livserfaring og dermed vet hvordan det er å være både arbeidstaker, arbeidsløs, ung, gammel, syk, enslig, handicapet osv. osv. … Det virker ikke som om dette er noe dagens politikere i de 9 store partiene ønsker å belyse da det eneste som nå betyr noe er å flå folket og selge landet ut bit for bit på billigsalg. For ikke å glemme raseringen av hele velferdsstaten og pensjonsordningen vi har opparbeidet oss i landet vårt og som har vært en form for sikring for å kunne leve et tilnærmet verdig liv, noe som vi også unner våre etterkommere. Ikke alle land i verden er like heldige som oss ved å ha et slikt system og det er absolutt noe vi må kunne videreføre kommende generasjoner for å skape mindre forskjeller.


Vi syns dette er noe dere alle bør tenke godt igjennom. Syns dere at det er greit å selge ut landet vårt hvor vi mister suverenitet i eget land ? Samt økte strøm-, drivstoff- og matpriser bare for å nevne noe. Vel, hvis dere mener dette er ok så er det forståelig at dere støtter partiene som bidrar til dette gjennom flere år, men da kan man heller ikke komme i ettertid å klage. Man bør kunne gi plass til andre som ønsker å gjøre noe med dette økende problemet for til syvende og sist vil det å miste suverenitet i eget land, hvor vårt arvesølv er noe våre forfedre ga oss for å få det bedre enn det de hadde det og no vi burde ønske videre til våre kommende generasjoner, være det som blir Norges fall. Ikke minst når vi ser hvor fort en krig, som i utgangspunktet burde være et fremmedord i 2022, kan ramme oss alle så sterkt. Være seg det er krig i Østen eller i vår egen bakgård. For før vi veit ordet av det er vi selv dratt med i en krig vi ikke ønsker noen. Det er greit å leve i nuet, men det er bedre å være føre var, så sett dere inn i hva de ulike partiene sier at de ønsker for folket og sjekk hvor mange som har holdt det de har lovet. Fordelen med å være et av «de andre» er at vi har ikke brutt våre ønsker om en bedre hverdag for vårt folk så da er det vel kanskje på tide at vi kan få bevise at det vil vi heller ikke gjøre om vi kan få være med som folkets talsrør og få gjennomslag for at alle får en bedre hverdag uansett hvilken fase man er i av livet.


Med det ønsker vi i Generasjonspartiet alle mennesker der ute en riktig god sommer.


Med vennlig hilsen

Cayza Del Carmen i Generasjonspartiet Lillestrøm


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle