La de syke få sin plass

Skrevet 16.november 2021(Dette er et svar til et leserinnlegg Unni Markant skrev i RB i november )

Først vil jeg starte med å si at jeg kan se hvordan RB sine lesere kan bli lei og frustrert av all sykdommen det skrives om. Som Unni Markant sier i sitt innlegg vurderer hun å si opp sitt abonnement fordi hun er lei disse sakene. Dette er veldig trist. Men, nå må dere som er «lei» også forstå at dette begynner virkelig å bli ett samfunnsproblem.


Jeg kan love dere at det ikke er morsomt å blottlegge seg med sine private utfordringer i media, men dessverre er det sånn det har blitt. Med sykdom kommer mange andre utfordringer også. Havner du i NAV-systemet er det en evig «mølle» som aldri tar slutt. Du mister mye av inntekten din som kan være utfordrende i seg selv og som igjen kan gi deg psykiske problemer i tillegg til de fysiske. Og med en lavere inntekt skal man betale «skjorta» for å få behandlinger og legeundersøkelser også. Så det å stå frem i media er absolutt det siste man ønsker som syk.

Det er viktig at dere som er så heldig å være friske kan vise forståelse og forstå at dette er ikke noe man gjør for oppmerksomhetens skyld. Dette er ett problem som de «med makten» nå må ta tak i snart.


Så, – jeg oppfordrer RB til å fortsette å ha fokus på de syke, det er så viktig å få frem at helsesystemet i Norge faktisk ikke fungerer. Det er så mange som trenger hjelp, og vi må åpne øynene til folket. Og til dere som er lei av all sykdommen, vær så snill og vis litt sympati og evt bla videre da RB også setter fokus på mange andre viktige saker både i nærmiljøet og samfunnet for øvrig. Nei, det er ingen som blir friskere av å stå frem i media, men det kan hjelpe andre i samme situasjon til å stå frem også, spesielt der man ikke får den hjelpen man faktisk har krav på og ser som eneste utvei å gå til pressen da man har sett dette er det eneste som har nyttet tidligere. Jeg håper virkelig ikke RB mister en abonnent fordi du ønsker å ha skylapper for hvordan mange faktisk har det i sin hverdag.


Med hilsen Generasjonspartiet v/Wenche Kiil

0 visninger0 kommentarer