Ikke et budsjett for vanlige folk

Skrevet 15.oktober 2021Det var med vantro og irritasjon jeg hørte på radioen i dag at Solberg–regjeringa tilsynelatende ikke virker det spor interessert i å gjøre et forsøk på å forbedre sitt ettermæle som den regjeringen i historien som har gjort mest for å øke forskjellene mellom fattige og rike i Norge. Og deres forslag til farvel-pressang til det norske folket er da altså blant annet å øke bistandsmidlene og redusere bevilgningene til jernbanen. Ikke nok med at Solbergregjeringen tvang fram en irrasjonell jernbanereform som til tross for at erfaringer fra bl.a England viser at togtilbudet blir både dyrere og dårligere med privatisering, neida, det er visst verken dyrt eller dårlig nok, så her skal det bevilges mindre penger. Er det den nye flokken med høytlønte direktører som jernbanereformen skapte som det mest iøynefallende resultatet som får pengene i stedet ? De snakker så fint om at folket skal velge kollektivt og la privatbilen stå, og så bevilger de mindre penger, og reduserer kollektivtilbudet. I følge det nye budsjettforslaget skal Gjøvikbanen få bare én avgang i timen, og dèt skal utgjøre et fullgodt tilbud. Men, det burde vel egentlig ikke overraske noen, høyrevelgerne tar vel ikke toget likevel.


Men så ser det ut som om noen i siste liten har tenkt at oi da, vi må gjøre en liten innsats for å få det til å se ut som vi bryr oss… hva med å øke bistandsmidlene? Avsløringer den siste tida har avdekt det store samrøret i bistandsindustrien, hvor den som gir mest er mest moralsk høyverdig og det er om å gjøre å mele sin egen kake. Når skal vi få en skikkelig rapport om hva bistandsmidlene går til, og om måloppnåelsen hos de mange prosjektene? Og for å unngå misforståelser, Generasjonspartiet er overhodet ikke mot bistand som sådan, vi bare hevder som mange andre også gjør, at det er meningsløst å forsøke å bygge en bro av sedler og mynter så man kan gå tørrskodd fra Afrika til Europa. Bistandsindustrien bør gås nærmere etter i sømmene, slik at vi i fremtiden kan være sikre på at de som trenger hjelp får det.


Men når dette er sagt er dette bare et forslag til statsbudsjett, ingenting er vedtatt enda, og det skal bli spennende å følge budsjettforhandlingene i tiden som kommer.


Rune Nummedal 2. vararepresentant for styret i Generasjonspartiet Lillestrøm

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle