top of page

Hva er dere blitt til? Jeg kjenner dere ikke igjen.

Hvor er takhøyden som før lot oss runge våre meninger så det jallet i taket? Nå hører jeg alle hviske om hverandre i redsel. Hva er det som er skjedd med menneskene? Var de alltid slik? Kunne jeg bare ikke se det?


Skam dere. Dere som lar frykt diktere kjærlighet. Se dere i speilet, hva er dere blitt til? Jeg kjenner dere ikke igjen. Så små og redde at dere er helt desperate etter noen å peke fingeren mot!

Pek fingeren der skoen trykker. Pek den mot regjeringens manglende evne til å ivareta helsevesenet. Vi er utslitt fordi vi har hatt altfor lav bemanning i flere tiår, fordi vi har for lave lønninger og for få sengeplasser. I helsevesenet har vi etiske retningslinjer å forholde oss til. Vi skal yte god helsehjelp til ALLE mennesker, vi skal behandle ALLE med respekt og verdighet. Jeg får nå bekreftet det jeg har tenkt for meg selv lenge, ikke alle burde jobbe i helsevesenet.


Sannheten er ikke svart/hvit, dette er en kompleks og komplisert situasjon. Det er hverken hensiktsmessig eller greit å henge ut uvaksinerte mennesker og mene at de ikke er verdt like mye som vaksinerte mennesker. Du vet ingenting om hva de har lagt til grunn for sin vurdering og du har heller ingenting med det å gjøre. Vaksinerte smitter også, og det er flest av de som er vaksinerte, faktisk er det 92% av befolkningen. Derfor kan man ikke skylde på de 8 % som ikke har tatt vaksine.


Hør på dere selv. Helt blottet for logikk. Var det slik at alle som ikke gjorde alt for å holde seg unna sykehus skulle måtte betale selv for helsehjelp og miste grunnleggende menneskerettigheter? Var det slik ville dette også innbefatte de røykende, de alkoholiserte, de rusmisbrukende, de fete, de altfor tynne, de som spiser usunn mat, de som kjører bil, de som kjører elsparkesykkel, de late som ikke trener og de som liker ekstremsport. Er det er slik samfunn dere vil ha?


Hvor er takhøyden som før lot oss runge våre meninger så det jallet i taket? Nå hører jeg alle hviske om hverandre i redsel. Hva er det som er skjedd med menneskene? Var de alltid slik? Kunne jeg bare ikke se det?


Det er aldri for sent å snu. Vær et medmenneske. For størst av alt er kjærligheten.

79 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page