top of page

Å gi seg på de eldre gjør deg ikke stor og sterk

Oppdatert: 22. aug. 2022

Skrevet 12.november 2021Som parti og ikke minst privatperson er det spesielt trist å lese om saker hvor de eldste (og yngste) blir utsatt for kriminelle handlinger. Denne gangen sikter vi til tyveriet som Gunvor Fredriksen (87) ble utsatt for på «Lillestrøm City» midt på lyse dagen.


Først og fremst vil vi få takke for at hun står frem i avisen slik at andre mennesker i nærområdet vårt blir oppmerksom på at dette kan skje hvem som helst og hvor som helst. Denne gangen kom ingen fysisk til skade, men fremgangsmåtene blir bare mer og mer kyniske og brutale. For det andre så må vi få påpeke hvor feigt det er når kriminelle går på de «svakeste» i samfunnet vårt. Med de «svakeste» mener vi dem som de kriminelle ser på som et lett bytte for dem selv når de går til aksjon på de som ikke kan forsvare seg like godt. Det sier det meste om disse feigingene og det imponerer ingen, men viser bare hvor patetiske og skruppuløse disse kriminelle egentlig hvor de tror de er store og tøffe.


Som mangeårig reiseleder har undertegnede sett og opplevd mange slike episoder og det som verre er og det var vel derfor jeg i ettertid levde med mottoet «Alle er kriminelle til det motsatte er bevist». Ja, det er sterke ord å si da man lovmessig egentlig skal mene det motsatte, men nettopp med den holdningen er jeg overbevist om at jeg tok alle forhåndsregler og så langt har overlevd en verden som har blitt mer «råtten» enn noen sinne.


Lillestrøm har alltid vært kjent for å være en flott by, men med den stadige utbyggingen og sammenslåingen av kommunene så blir det flere folk å forholde seg til og alle har ikke like gode hensikter. Nå snakker vi ikke bare om vår egen lokalbefolkning, men det er enklere for fremmedfolk å gjemme seg bort i mengden og da utføre tjuverier, ran o.l. som dem har spesialisert seg på slik at man ikke merker hva som skjer før det er for seint. De gode gamle magetaskene som man kan ha under genseren er fine å finne frem igjen, for da er det i alle fall ingen synlige vesker som kan friste en uærlig sjel.


En annen ting er når man ser på alt av vold som skjer rundt oss og da spesielt utenfor selve Lillestrøm. Vi som innbyggere er ikke interessert i å ha det slik i vår by og da er det viktig at vi står sammen og bryr oss om hverandre som medmenneske slik som var vanlig for bare noen ti-år siden. Det å begynne å snakke med naboene og alliere seg med dem for alles sikkerhet er en god start, ikke lukke seg inne og unngå naboene fordi man ikke vil bry seg eller bli brydd. Husk at det er en stor forskjell på å være brysom og det å bry seg om så la oss fortsette å ha en by vi kan føle oss trygge i, ung som gammel. Hvor vi tar vare på hverandre mer. Hadde alle tenkt slik så hadde vi fått en bedre verden også, og det trengs.


Mvh Cayza Del Carmen, leder for GP Lillestrøm

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

9.november 2021 Vi er helt enig i det Terje Finsrud skriver i sitt innlegg ang. parkering på Lillestrøm Torv. (https://www.rb.no/parkering-lillestrom-torv-ender-opp-med-a-reise-andre-steder/o/5-43-167

Skrevet 18.oktober 2021 Hvor ble det av demokratiet i dette landet? Svar til alle dere store partier som sier at vi har et demokratisk land samt all media, aviser og tv-kanaler, som fratar “de andre”

bottom of page